sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Kampin Korttelin Sandro ei vakuuttanut

Joulukuun ensimmäisenä lauantaina Kampin kauppakeskuksen viidenenssä kerroksessa avasi ovensa yleisölle uusi hyvänmielen ja herkuttelun Kortteli. Kortteli pitää sisällään 11 ruokaravintolaa, sekä kampaamon ja kauneushoitolan.

Olimme lauantaina tyttöporukalla viettämässä pikkujouluja Helsinki-päivän merkeissä. Kävimme ensin Tuomaan Markkinoilla, joissa vietetiin runsaan osanoton siivittämänä myös vuotuista avajaispäivää. Markkinoiden rapsakasta talvisäästä suuntasimme lämmittelemään Yayoi Kusaman taidenäyttelyyn Tennariin, aina välissä nautikeltuamme lämpimät glögit tai lasit kuohuvaa Helsingin sydämessä. Illan pimetessä pääsimme katsastamaan Kampin uutukaisessa Korttelissa avattun kolmanen Sandro-ruokaravintolan.
Pienen etsinnän ja haahuilun jälkeen Sandron sisäänkäyti lopulta löytyi ja lyhyen odottelun jälkeen meidät ohjattiin pöytäämme. Olimme toki varanneet pöydän etukäteen, koska meillä kaikilla oli kokemusta Sandron suosiosta Kallion ja Eiran ravintoloiden tiimoilta. Odotuksen olivatkin korkealla, sillä ensikosketukseni Sandron marokkolaiseen ruokaan, ja ennen kaikkea Pohjois-Afrikkalaiseen katukeittiötunnelmaan, oli muttaman vuoden takaa Kalliosta. Lämmin ja uskomattoman ihania makuja niin ruoan kuin coctailien merkeissä tarjonnut kesäilta oli sataprosenttinen onnistunut. Oikein elämys! Sandron missio onkin saada asiakas tuntemaan, kuin olisi ulkomoilla, kaukana Suomen loskapaskasta. Näin tapahtuikin Casabla.. ei kun Kalliossa, pitkälti myös Eirassa, mutta valitettavasti tunnelma jäi totaalisesti uupumaan Kampissa.
Tila oli hyvin kliininen, persoonaton ja pimeä. Siis häiritsevän pimeä, ei tunnelmallisen hämyinen. Avajaispäivä asettaa toki haasteita, ja moni asia olikin kuulemma vielä vaiheessa, kuten juurikin tämä valoasia, jota sähkäri ei ehtinyt saada kuntoon... Kuvaaminen oli lähes mahdotonta, joten pahoittelut näistä pimeistä otoksista. Tosin kuvastavat ravintolakokemusta ihan täysin. Lisäksi paikalla ollut dj soitti musiikkia aivan liian kovalla, niin että keskustelu pöytäseurueen kesken oli hyvin haastavaa. Varsinkin, kun huuliltaluku pimeyden vuoksi ei sekään onnistunut. Sisustuksessa marokkolaisuudesta kieli vain astiat.
Ruoka oli ihan maittavaa, mutta liekö muu tunnelma latistanut aikaisemmin niin taivaallisilta maistuvien ruokienkin herkullisuutta. Itse tilasin Marrakesh Madness Feast-kokonaisuuden, jossa oli alkupalaksi oikein maistuvat vuohenjuusto-manteli-pastillat, pääruoaksi Tanjini karamellisoidulla kurpitsalla ja tofulla, sekä jälkkäriksi lajitelma Sandron herkkuja mm. pistaasistruudeli, marenkia ja kaneli-porkkanakakkua.
Sandro on kyllä tutustumisen arvoinen ravintola, mutta kannattaa ehdottomasti suunnata ensimmäiseen ja alkuperäiseen THE Sandroon Kallioon. Liekö ketjuuntuminen tehnyt tepposensa myös Sandrolle...

Kampin uusi Kortteli itsessään oli oikein ylellisen oloinen ja tyylikäs, mutta aavistuksen sekava. Oli vaikea tietää mikä oli mikin ravintola. Kaikissa ei edes ollut nimiä näkyvissä. Iso plussa jättimäisistä ja todella siisteistä wc-tiloista!

2 kommenttia:

 1. No voi harmi. Juuri ajastelin juttua Korttelista huomiselle, mutta avajaisissa ei nyt saa kuin pienen pintaraapaisun ja käsityksen paikoista. Fisken på disken olisi kivaa testata tarkemminkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, mutta harmillisesti se ensikosketus ja fiilis paikasta pysyy mielen sopukoissa pitkään. ;)

   Innolla odotan juttuasi!

   Poista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...