perjantai 21. lokakuuta 2016

Umpisuolet suoriksi + arvonnan voittaja

Viimeinen viikko on ollut melkoinen kivun ja tunnemyrskyn vuoristorata! Kävi nimittäin niin, että reilun vuotokauden vatsakivuissa kärvistelyn jälkeen hakeuduin vihdoin työterveyslääkäriin. Tulehtuneen umpisuoli-epäilyn johdosta jatkoin lähetteellä sairaalaaan tietokonetomogragiakuviin diagnoosin varmistamiseksi. Vielä näyttävä ambulanssikyyti, ja sairaalan vaihto, ennen leikkuupöydälle pääsyä. Umpisuoli ehti puhjeta, jonka seuraksena tulehdusarvot pilvissä - kuumehouruissa, antibioottitipassa, yleistynyttä vatsakalvontulehdusta parannellessa humpsahti lähes viikon verran sairaalahoidossa, ennen kuin pääsin muutama päivä sitten takaisin omaan kotiin, rakkaan perheeni luo. Olipahan koettelemus. Kahdesti episodin aikana ajattelin, että ei auta, kuolo korjaa. Ensin synnytyskivutkin helposti peittoavan vatsakivun vuoksi, ja muutamaa päivää myöhemmin kuumehorkan kynsissä crp:n huidellessa yli 300.

Nyt taas muistaa muutaman viikon vaalia omaa kehoa ja elää terveellisesti. Harmi vaan, että teemaan sopivasti I Love Me-messujen bloggaripassi jäänee käyttämättä toipilaselon vielä jatkuessa. Mutta menkää te, jotka kynnelle kykenette!

Jo viikon päästä alkaakin jo ihanat Viini & Ruoka-messut, jolloin toivottavasti olen jo paremmassa terässä! 
ARVONNAN VOITTAJA on Marja-Liisa! Laitan sähköpostia tulemaan, ja liput Viini & Ruoka-messuille postiin asap! Kiitos kaikille osallistuneille, ja ihanaa, elämäntäyteistä viikonloppua!

2 kommenttia:

 1. HUI! Kuulostaa aika hurjalta tuo umpparimeininki! :-O Onneksi nyt olet operoitu ja parempaan päin - ja ihanaa että pääsit messuillekin :) Itseltä operoitiin sappi viime kuussa, ei mennyt ihan putkeen se reissu, mutta nyt ainakin sapen osalta parempaan päin, huh. To-del-la pelästyttäviä nuo sairaalakeikat, kun ei tiedä mitä tapahtuu - tietää vaan sen, että on aika hyvissä käsissä, kun Suomessa ollaan :)

  Hyvää viikkoa ja parempaa vointia jatkossakin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Juu, kyllä nuo sairaalareissut nöyräksi vetää. Umpparikivun jälkeen ajattelin, ettei sen jälkeiset hoitotoimenpiteet enää missä tunnu, mutta toisin kävi. Kyllä se useamman päivän pistely ja tökkiminen alkaa käydä hermojen päälle, vaikka toki täytyy hoitaa. Samalla ajattelee niitä pitkäaikaissairaita, jotka viettävät sairaalasssa pitkiä aikoja. Huh. Ja saatika kun miettii lapsia...

   Hyvää vointia sinullekin. Pystytään terveinä! ;)

   Poista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...