keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Naantali - lapsiperheen paratiisi

No joo, myönnetään, aavistuksen yliampuva otsikointi. Nimittäin kyllä Naantalin kamarallekin mahtui aimo annos kiukuttelua, itkupotkuraivareita, sekä sisaruskinaa. Näissä maisemissa sen kestäminen oli himpun verran helpompaa. Tässä ensimmäinen osa meidän perheen auringon ja kesäkelien metsästyksestä. Kakkososassa luvassa viimeisimmät kuulumiset Muumilaaksosta.

Facebook- ja Instagram-seuraajille on varmasti käynyt varsin selväksi, että vietimme kaksipäiväisen miniloman Naantalin kauniissa merenrantamaisemissa. Yövyimme Naantalin Kylpylässä viiden tähden tunnelmissa, ylellisessä, omalla terassilla varustetussa delux-huoneessa. Huone osoittautui oikein hyvän kokoiseksi viisihenkiselle perheellemme. Lapset nukkuivat mukavasti vuodesohvalla sekä yhdellä lisävuoteella, ja vielä jäi hyvin lattiatilaa leikeille ja aikuisten king-size vuoteelle.
Viimeaikaiset kotimaan hotellivierailumme ovat sijoittuneet tosi moderneihin, muutaman vuoden vanhoihin hotelleihin (esim. Tampereen Torni ja Helsingin Kalus K), joten Naantalin kylpylä oli näihin verrattuna selvästi erilainen. Kylpylä on rakennettu 1984, mutta siitä huolimatta kaikki tilat olivat oikein ylellisiä ajan havinasta huolimatta - melkeinpä kuninkaallisia.
Naantalin Kylpylä on tehnyt kovasti töitä nostaakseen mainettaan lapsiperheiden majapaikkana. Ja ainakin meidän perheeltä hotelli nappasi pisteet kotiin. Ja lapsiperheitä oli reilusti liikeenteessä, erityisen paljon Ruotsista. Alakertaan oli rakennettu suuri lasten leikkimaailma pomppulinnoineen ja sählykenttineen. 3-9 vuotias ikäjakaumamme olivat kaikki oikein otettuja. Kiva lisä oli paikalla ollut leikinohjaaja, joka ohjasi mm. askartelupuuhia. Toinen pienempi leikkihuone sijaitsi aivan huoneemme vieressä, joka osoittautui oikein käteväksi erilaisia siirtymiä ajatellen. Äidillä, kun aina kestää...
Kylpyläosaston ulkouima-altaassa polskuttelu toi mieleen, kuin olisi ollut muutaman tuhannen kilometriä etelämmässä. Naantali oli siis varsin hyvä korvike ulkomaanmatkaa vailla olleessa kesässämme. Oikeastaan täällä oli kaikki vielä paremmin - puhdasta, siistiä ja turvallista.
Naantali on meille entuudestaan suht tuttu kaupunki, sillä mieheni sisko perheineen on asunut aikoinaan niin Naantalissa, Turun saaristossa, kuin Raisiossakin. Näitä kulmia olemme kolunneet siis ennenkin. Lasten kanssa olimme niinikään viime vuonna Muumimaailmassa, joten heilläkin oli jonkinsortin kuva auringosta, merituulesta ja rantalaitureiden silmänkantamattomiin jatkuvista venerivistöistä. Törmäsimme asianmukaisesti myös alueen eliöstöön - rantakäärmeeseen, siinä vasta riittikin ihmettelyä! Kotiin tulessamme Nupska kertoikin reissun kivointa antia olleen juuri kävely pitkin rantateitä. Oman lisänsä kiertelyn hauskuuteen toi varmasti myös juuri ladattu hitti Pokemon Go.. ;) Poikien suosikkijuttuja olivat kuulemma uima-altaat ja Muumimaailma.
Söimme lapsiperheen rutiineiksi hyvin myöhäisen lounaan, vasta klo 14 aikoihin Merisalissa, sillä Pienimmäisen vatsa ei enää kantanut Hasta la Pastaan asti. Merisalin lounas oli ihan perus hyvä, ja nälkäiset lapset söivät vähintää koko rahan edestä!
Hienosti pienimmäinenkin jaksoi käpsiä monen kilometrin lenkin Kylpylältä Vanhaan Kaupunkiin ja takaisin. Rattaat olisivat olleet ehkä vielä paikallaan, mutta ne on luovutettu eteenpäin jo hyvän aikaa sitten. Sitä paitsi nuorimmainen ei ole koskaan ollut mikään rattaissa istuja..
Illan vietimme Kylpylän pihamaalla ilta-aurinkoa ihastellen. Lapset kiipeilivät leikkipaikalla ja kastelivat varpaita hiekkarannalla.
Ystävällinen, vieraanvarainen ja siisti Naantali on ehdottomasti Suomen kesän ykköskohteita, sanoo tämä kokenut Suomituristi! Reissu kruunasi ehdottomasti meidän kesän ja loman, sillä turhaan eivät paikalliset säätiloillaan kersku - Naantalin aurinko ei pettänyt tälläkään kertaa!

3 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja kauniit kuvat. Eipä ole tullut itse käytyä tuolla.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kännattaa ehdottomasti käydä!
   Ja kiitos kutsusta, osallistun ehdottomasti! ;)

   Poista
 2. Kiva, että teilläkin tykättiin Naantalista ja hotellista!

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...